söndag 30 november 2008

Muhammed den store mannen

al-'islām - överlåta sig i guds vilja.

¨Hur lever Islam? Varför gör dem det?¨
Det finns många frågor som både du och jag ställer oss om Islam. Vi tar ett steg i taget och ser bakåt.
Året var 570 e. Kr i staden Mekka. En helt omendvettande pojke föddes, som blev att komma en stor man i hela världen. Pojkens namn är Muhammed. Han uppväxt kan vi inte påstå var så bra,hans föräldrar dog när han var liten och fick där tas hand om sin farbror.
Åren går, han växer och blir en stor man. Gifter sig rikt med frun Khadidja då kan blir förmögen. Han äger allt som önskas ägas på den tiden. Han började och bli klok, tänka sig en lite pojke växer och blir så klok. Han börjar ställa sig frågan om liv och död, hur skulle människan leva? Hur var tänkt att vi skulle leva? Sådana frågor jag ställer mig ofta. En mörk natt i en grotta i öknen utanför mekka hände det något med gossen. Han tyckte om att vara själv,tänka fundera om livets gåta. Den natten ,där låg han tyst,förskjuten i sina drömar. Vaknar han hastigt upp. Av att någon röst i himmeln börjar tala med honom. " Muhammed ,du är guds sändebud och jag är änglen Gabriel". Muhammed stod där och tittade upp på änglen som var i himmeln,han trodde allt var en dröm. Muhammen han förstod inget, han höll den händelse för sig själv länge innan han fattade mod att tala om det för hustrun Khadidja. Hon tog det stort, förklarade för honom att "du ska tala om för människorna ,berätta om guds budskap". Muhammed som hade fyllt 40år då, var en stor man och enligt mig kunde föra detta budskap vidare. Så go for it Muhammed!
Allt fortsatte som vanligt han fick åter igen nya budskap av gud. Han förde dem vidare så länge han levede. Vilket säkert Muhammed kände sig stolt över. Som Moses i Judendomen också kände sig när gud valde ut honom. Att hjälpa sitt folk ,att alla litar på en är en stor sak för alla. Så vitt om man bär den svenska matchtröjan eller man representerar moderaterna.
Alla dör vi vilket Muhammed också gjorde med tiden år 632 e.kr. Allt det som Muhammed att fått av gud hade skrivits ner i en bok som blev att komma otroligt viktig för muslimerna.
Boken heter Koranen och är det muslimerna lever efter. Guds ord , guds vilja som med hjälp av Muhammed kom fram.


källor: http://sv.wikipedia.org/wiki/Islam#Profeten_Muhammed , religion boken.

Inga kommentarer: